Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Suikervrij

geen plaatje   In ‘Suikervrij’ vind je suikervrije recepten voor iedereen. We weten allemaal wel dat suiker ongezond is, maar het vermijden van suiker in voeding blijkt vaak lastiger dan gedacht. ‘Suikervrij’ helpt om beetje bij beetje suiker uit het dieet te bannen – onder andere door suikervrije recepten voor alledaagse producten als ketchup, brood en jam te geven, die wanneer kant-en-klaar gekocht boordevol suiker blijken te zitten. Naast deze basisrecepten staan in ‘Suikervrij’ recepten voor ontbijt, gebak, snacks en desserts, allemaal zonder suiker, honing of kunstmatige zoetstoffen.

Het ene na het andere boek met suikervrije recepten verschijnt momenteel. Suikervrij is hot! Het leuke aan dit boek is de strakke, moderne vormgeving en een aantal verrassende suikervrije recepten. In de eerste hoofdstukken legt de schrijfster uit onder welke namen suiker zich in levensmiddelen verstopt en geeft zij tips om de hoeveelheid suiker in de voeding te verminderen. Dan volgen de recepten, zonder gebruik van exotische zoetstoffen als kokosbloesemsuiker en agavesiroop, maar ook zonder kunstmatige zoetstoffen als xylitol of stevia. De auteur gebruikt uitsluitend fruit als het recept om zoetigheid vraagt. Of jam gezoet met druivensap nu veel beter is dan jam gezoet met suiker is de vraag. Leuk zijn de basisrecepten voor veelgebruikte producten als barbecuesaus en tomatenketchup, waar respectievelijk ananas en appel de suiker vervangen. Verder zijn er recepten voor allerlei ontbijtjes, zoete hapjes, muffins, taarten en toetjes. Tarwemeel en zuivel worden gewoon gebruikt en de recepten zijn niet koolhydraatarm. Een vrolijk vormgegeven boek voor wie geen suiker wil gebruiken, met register..
Auteur Sue Quinn

Voorraad 1 ex

Prijs: Van 14,99 voor 7,90